Wij dagen jou uit!

Als je 150 jaar geleden een duel aan wilde gaan dan gooide je je handschoen voor de voeten van je  tegenstander. Zo vorderde je hem op om met jou in gevecht te gaan.  Zo’n duel was een eervolle kwestie. Nam je de handschoen op, dan accepteerde je het duel.

Het duel begon met een groet. Je hield het wapen voor je gezicht en zwaaide het wapen daarna in een boog naar beneden. Daarmee gaf je aan dat je respect had voor de tegenstander. Als de aangewezen (onpartijdige) scheidsrechter “en garde” riep, begon kort daarna het gevecht waarbij je liet zien wat je waard was. Natuurlijk probeerde je zo min mogelijk van je tegenstander heel te laten. Figuurlijk gezien dan. Na afloop gaf je elkaar, als het tenminste nog kon, de hand en bedankte voor het duel.

Vandaag de dag gaat het niet veel anders. Schermen doe je met respect voor de ander. Het gaat niet alleen om snelheid, maar ook om techniek en tactiek.  Je schermt met jouw hoofd en met jouw hart.  Vol passie.

Leer tijdens de workshop de basisprincipes van het schermen. Leer hoe je het recht van aanval krijgt, hoe je je tegenstander pareert en hoe je de aanval weer overneemt.  Maak kennis met de verschillende wapens en de regels die er bij horen. En ontdek vooral jouw eigen talenten en kwaliteiten bij het schermen.

Wij werpen jou de handschoen toe. En dagen jou uit mee te doen aan de workshop schermen.
En garde!

Aantal deelnemers
20